A kávé ízesítését már több száz évvel ezelőtt is ismerték. Kardamomot vagy menta leveleket adtak a kávé szemekhez, tejjel és cukorral lágyították.


Az ízesített kávébab először 1970-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Ezzel a szemes kávé új lehetőségei nyíltak meg a piacon. Kétféle eljárás létezik. Az egyik amikor a kávébabot perzselés előtt természetes illóolajokkal permetezik be. A másik eljárásnál perzselés után aromás anyagokkal ízesítik, amelyek természetes ízhatásokat eredményeznek.

 

Manapság szintén nagy népszerűségnek örvendenek az ízesített kávék. A klasszikus ízek mellett az aktuális trend ízek is megjelennek a piacon. Önmagában azért nem ilyen egyszerű ez a történet, hiszen a kávét például a parfümériákban azért szagoljuk, hogy semlegesítse a már megpróbált illatokat. Ez az ital esetén is így van, nem minden aroma passzol, vagy érvényesül a kávé aromája mellett. 

 

Egy jól eltalált ízkombináció egy minőségi kávé alapanyaggal azonban lenyűgöző eredményt hozhat. Csodát varázsol az asztalra egy-egy ünnepi ebéd után vagy délutáni kávézáskor. 

A népszerű klasszikus ízek például a vanília, a csokoládé, vagy a rum. De a mogyoró és diófélék is gyakran felfedezhetőek az aromás kávé csomagokban. 

A száz százalékos arabica kávé néhány csepp természetes narancs aroma hozzáadásával egy friss, üde ital lesz. Ez a kávé tökéletes a vendégfogadáshoz. A csokoládés-narancsos kávé kiváló jegeskávé készítéshez is. Akkor sem fogunk csalódni benne, ha a hagyományosabb forró csoki készítését részesítjük előnyben. 

Nem feledkezhetünk meg a likőrös ízekről sem, mint pl. az irish cream, tojáslikőr, a whiskey. A száz százalékig arabica kávé likőr ízesítéssel különleges élményt nyújt. Megfelelő elkészítésnél sűrű és krémszerű hab képződik a kávén.

Láthatjuk, hogy a kávé ízesítésének számtalan variációja létezik. Ma már mindenki megtalálja a piacon az ízlésének megfelelő és az alkalomhoz illő különleges kávékat. 


Tekintse meg a CafeNash ízesített kávé variációit 100 és 250 grammos kiszerelésben.