Menü
Kosarad

CafeNash Blog

17 nov. “Kell egy jó sztori”
0 1134
Van egy jó sztorid?
Akkor izzítsd a szókincsed! “Kell egy jó sztori” CafeNash storytelling pályázati felhívás 2022
A CafeNash storytelling pályázatot indít, amelynek lényege a kreativitás ösztönzése. Kávés címkéink mindegyike tartalmaz valamilyen kávéélményt. Egy helyszínt, mozzanatot, egy kávét, melyről a kávé leírásában olvashatsz. Ez azonban köz..
25 márc. Alternatív kávézacc használati módok - akiknek a kuka már nem opció
0 1609
Alternatív kávézacc használati módok - akiknek a kuka már nem opcióTalán nem túlzás azt mondani, hogy mindenkinek megvan az a kép, amikor egy vagy több főzés után a kukában landol értékes segítőtársunk, a kávé maradványa. Mivel a legtöbben otthoni kávékészítésre szorultunk az elmúlt időkben, jó ha tudjuk hogyan is lehet szemetes tömésen túl hasznát..
01 márc. A kávéitalok útvesztőjében
0 5045
Biztosan észrevetted már, hogy a kávézók, kávészaküzletek italkínálata gyakran egészen óriási és átláthatatlan. Most bemutatjuk a legnépszerűbb kávéitalokat és receptjeiket, hogy megismerd az éppen aktuális trendeket. Lássuk! Főzési típusok szerint Az eltérő főzési módok más-más ízjegyeket és erősséget eredményeznek. Íme néhány lefőzési típus, mely..
17 febr. “...ha még iszol egy kávét, mert ugye, iszol.”
0 2171
Spiegelhalter Lászlóval, alias Spigiboy-jal, a deejay-vel és polgármesterrel beszélgettünk a kávézásról, kávé rajongásról és a pörgésről. CN: Mi az első gondolatod, ha azt mondom, hogy kávé? Spigi: A reggel. Igazán nálam a kávé nem csak arról szól, hogy milyen hatása van, hanem az egész egy folyamat, egy rituálé, főleg mióta én főzöm. CN: Milyen ká..
07 febr. Mi a dominikai kávé titka?
0 1569
Amint megemlítik a karibi térségen fekvő Dominikai Köztársaságot karakterisztikái, természeti adottságai szinte azonnal megjelennek előttünk; fehér homokos partjai, amerre szem ellát csodás kék víz, rengeteg pálmafa. Esetleg egy-két pohár jóleső Piña Colada emléke is feldereng előttünk... Ami a  helyi gasztronómiát illeti, az itt található különleg..
03 jan. Costa Rica, a kávémennyország
0 3112
Costa Rica közép-amerika legszebb, legizgalmasabb trópusi országainak sorát gyarapítja a maga elképesztő természeti adottságaival, sokszínű élővilágával. “Pura Vida” - hallhatta már nem egyszer aki idelátogatott, amely a helyiek köszönési formája, és annyit tesz: Tiszta Élet, vagyis minden rendben.A világ legzöldebb és legboldogabb országa nem csak..
26 szept. Mit érdemes tudni a perui kávéról?
0 3161
A perui kávé általában közepesen testes, lágy, kellemes enyhe savassággal bír. Nehéz ellenállni annak a gazdag ízvilágnak és édességnek, amelyet ez a kávé kínál. A PERUI KÁVÉPeru, az Andok legnagyobb területű országa. Az Inka birodalom központja volt. Az ország éghajlata nagyon változatos. A keleti síkságon trópusi éghajlat uralkodik, míg az ország..
07 szept. Kávés mogyorós / mogyorós kávés torta
0 1419
A Hónap íze a mogyoró, ehhez kapcsolódóan az alábbi kávés receptet találtuk nektek. Ki is próbáltuk, hogy biztosak legyünk benne, hogy kellően finom. :) Átment a tűzpróbán, ajánljuk! A mogyorós kávéval tökéletes lett! 26 cm tortaforma2,5 óraSütési idő: 15 perc, 180 fokos légkeveréses sütőbenHozzávalók:Piskóta tészta120g finomliszt120 g pirított mog..
05 jún. Lágy és selymes brazil arabica
0 1457
A vásárláskor szinte biztos, hogy minden választott kávé keverék tartalmaz lágy brazil arabica kávé szemeket. Ennek oka, hogy brazília a világ egyik legnagyobb kávéexportőre. A másik oka pedig, hogy a más területekről származó kávék savasságát édességével megtöri, kellemesebbé, krémesebbé varázsolja. Brazília a Dél-amerikai kontinens keleti illetve..
21 máj. Kubai kávé
0 3659
Kuba karibi szigetország, a szenvedélyek országa. Az élet szeretete mindenben megnyilvánul. A zenében, táncban, gasztronómiában és a kávézásban is.Bár a történelem viharai megtépázták az országot a kávézás szokása olyan élő hagyomány, mint a salsa.A Sierra Maestra hegységben a sziget dél-keleti részén kis gazdaságokban termesztik a kubai kávét. A k..
13 máj. Pár gondolat az ízesített szemes kávékról
0 1481
A kávé ízesítését már több száz évvel ezelőtt is ismerték. Kardamomot vagy menta leveleket adtak a kávé szemekhez, tejjel és cukorral lágyították. Az ízesített kávébab először 1970-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Ezzel a szemes kávé új lehetőségei nyíltak meg a piacon. Kétféle eljárás létezik. Az egyik amikor a kávébabot perzselés előtt term..
04 máj. Nicaraguai arabica
0 747
A közép-amerikai Nicaragua természeti adottsága nagyon jó a kávé termesztéshez. Kedvező feltételeket teremt a vulkanikus eredetű talaj és a trópusi hőmérséklet.Ennek ellenére a kávé csak a XIX. század második felében érkezett meg Nicaraguába. A kormány minden egyes kávé cserje ültetését 5 centtel jutalmazta, így ösztönözve a termelést. 1992-re már ..
Tételek: 1 - 12 / 14 (2 oldal)