A Hónap íze a mogyoró, ehhez kapcsolódóan az alábbi kávés receptet találtuk nektek. Ki is próbáltuk, hogy biztosak legyünk benne, hogy kellően finom. :) Átment a tűzpróbán, ajánljuk! 

A mogyorós kávéval tökéletes lett! 


26 cm tortaforma

2,5 óra

Sütési idő: 15 perc, 180 fokos légkeveréses sütőben


Hozzávalók:

Piskóta tészta

120g finomliszt

120 g pirított mogyoró

4nagy tojás

120 g kristalycukor

1 teáskanál vaníliaeszencia

1 és 1/2 teáskanál sütőpor

1,5 evőkanál ristretto CAFENASH pörkölt mogyorós kávé


Kávés trüffel

1 evőkanál ristretto CAFENASH pörkölt mogyorós kávé

100 g étcsokoládé

3 evőkanál friss tejszín


Kávékrém

1 evőkanál ristretto CAFENASH pörkölt mogyorós kávé

300 g fehér csokoládé

1,8 dl friss tejszín

400 g vaj

150 g porcukor


A süti elkészítésének titka a megfelelő munkatempó. 


Elsőként a trüffel alapanyagaival kezdjünk, mert a formázhatóság érdekében a trüffelkrémet legalább egy órára be kell tegyük a hűtőbe. 

Főzzünk le 2 adag ristrettot a CAFENASH pörkölt mogyorós kávéból.

Az étcsokoládét és a tejszínt vízgőz felett olvasszuk fel és folyamatosan keverjük simára és fényesre, majd keverjük bele egyeletesen a kávét és tegyük félre hűlni, majd tegyük a hűtőbe. Vigyázzunk rá, hogy a vízgőz ne csapjon vissza a csokoládéba, mert megcsomósodhat. 


Készítsük el a krémet, majd ezt is tegyük a hűtőbe. 

Vízgőz felett olvasszuk fel és keverjük simára a tejszínt és a csokoládét, majd tegyük félre hűlni. Keverjük habosra a vajat majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük simára a krémet pár perc alatt, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletűre hűtött csokoládét és keverjük ismét simára az egész krémet. Tegyük a hűtőbe ezt is. 


Készítsük el a piskótát.

Elsőként a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amellyel tovább keverjük, majd a tojássárgáját, amit ismét simára keverünk. Ezt követően a többi hozzávalót is hozzáadva kikeverjük a tésztát. Vajazzuk, lisztezzük ki a sütőformát, öntsük bele a tésztát és tegyük a sütőbe 15-20 percre. Az elkészült piskótát sütőrácson hagyjuk kihűlni. 


Trüffel golyók

Míg megsül a piskóta, addig elkészíthetjük a trüffel krémből a kis trüffel golyókat, vagy trüffel mogyorókat (kis fantáziával mogyorókat is formálhatunk a krémből). Az elkészült golyókat forgassuk bele kakaóporba. 


Mogyoró előkészítése

A mogyorót szükség esetén megpirítjuk. A pörkölt mogyorót egy zacskóba tesszük és egy sodrófával durvára törjük. 


Állítsuk össze a sütit. 

A piskótát félbevágjuk és kávékrém negyedét bele kenjük a két piskótalap közé. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. A tetejére helyezzük a trüffel golyókat, majd ízlés szerint egy kis kakaóporral díszítjük. Az oldalára pedig feltapasztjuk a pörkölt mogyoró darabokat. Tegyük be 2-3 órára a hűtőbe a sütit, hogy egy picit a krém megszilárduljon. 

Aki nem szereti a nagyon édes sütiket, annak fehér piskótát és étcsokis krémet, esetleg csokoládé mousse-t javaslunk a fehércsoki helyett. 


Jó étvágyat!